Planera din flytt 

Komihåg-lista
 

Dags att flytta? Använd denna kom ihåg lista

Vi både säljer och hyr ut allt material som gör- det-själv-flyttaren kan behöva till sin flytt. Kontakta oss för prisuppgifter och eventuella övriga frågor.

Dags att flytta? Använd denna kom ihåg lista

30 dagar kvar

Beställ flytthjälp från någon auktoriserad, kom ihåg att fredagar samt månadsskiften snabbt blir fullbokade. Vid behov beställ även kartonger, cirka en kartong per m² brukar gå åt i ett normal möblerat bohag. Beställ hellre för många än för få. Vi föredrar att ni använder riktiga flyttkartonger, de är optimerade i både hållfasthet och har logistiskt optimala mått. Även makulatur (silkespapper till glas och porslin), bubbelplast och tejp (som är skonsam mot dina möbler) finns att beställa.

14 dagar kvar

Idag är det lämpligt att du skaffar kartonger, har du beställt det från ditt flyttföretag borde du få dem levererade nu. Du kan redan nu börja med packningen.

8 dagar kvar

Anmäl adressändring till post, banker, försäkringsbolag, skattemyndigheten, tidningar med mera. Det kan du göra genom att ringa till 0771 – 97 98 99 eller via Adressändrings webbplats.

7 dagar kvar

Beställ flytt av telefon.

6 dagar kvar

Gå igenom vind, källare, garage, förråd med mera och sortera ditt bohag. Packa så mycket som möjligt i riktiga flyttkartonger.

5 dagar kvar

Samla ihop alla småsaker av större värden som smycken, bankböcker och värdehandlingar. Dessa saker tar du med i ditt eget handbagage under flyttdagen.

4 dagar kvar

Ägna dagen åt att skriva och posta flyttkort till släkt och vänner.

3 dagar kvar

Packa kläder, böcker och annat som du inte behöver under den närmaste tiden.

Ta ned lösa hylldelar, stapla dem och linda med snöre eller helst med flyttejp eller sträckfilm.

Fyll upp halva kartongen med böcker och resten med sängkläder kuddar eller dylikt. Fyll ALDRIG en kartong med böcker, det är dem inte konstruerade för.

Rulla ihop mattor och bäddmadrasser och knyt om dem med snöre. Även andra långa föremål som skidor, gardinstänger m.m kan buntas och snöras.

2 dagar kvar

Gå igenom köksredskapen, packa porslin och glas.
Vi rekommenderar att ni anlitar en packmästare).
Rengör hyllor och skåp. Plocka ner gardiner.

Porslin skall staplas på högkant med makulatur emellan. Glasen skall läggas ned inslagna i makulatur.

Stapla alla kartonger tre och tre på höjden. Gärna med den tyngsta kartongen underst.

1 dag kvar

Rulla ihop mattor. Samla in nycklar till gamla bostaden och se till att du har nyckel till den nya bostaden.

FLYTTDAGEN

Samla ihop saker som kommer att vara nödvändiga direkt i den nya bostaden, toalettartiklar, sängkläder med mera. Packa sakerna i kartonger som du kan ta med dig själv i bilen. Ett alternativ är att du märker upp dessa kartonger extra tydligt och ber flyttpersonalen att packa in dem sist i bilen. Luta dig tillbaka, nu tar vi på Västerås Flyttningsbyrå över!

Intresserad av att flytta ditt hem? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!